Установa

Дјелатности

Појам за претрагу

DR RADOJKOVIĆ..PRVI SPECIJALISTIČKI CENTAR U PRNJAVORU

Адреса: Trg Srpskih Boraca 36

Телефон: +387 51 655 555

sc.radojkovic@gmail.com

http://drradojkovic.comSpecijalistički centar “Dr Radojković” je zdravstvena ustanova koja pruža usluge u oblasti stomatologije i zaštite zdravlja zuba i usne šupljine.

Područja našeg djelovanja su oralna hirurgija i implantologija, ortodoncija, protetika, konzervativna terapija, kao i edukacija iz oblasti higijene i održavanja zuba i usne šupljine.Sa zadovoljstvom očekujemo Vašu posjetu i priliku da brinemo o zdravlju Vaših zuba, poštujući pri tome sve norme naše profesije i pravila privatnosti.

Odlazak zubaru ne mora da boli! Uvjerite se sami!

 

USLUGE

 

1. Oralna hirurgija i implantologija

Vršimo sve hirurške intervencije u usnoj duplji,koje se izvode u potpuno bezbolnom stanju za pacijenta.

 • vađenje zuba,zaostalih i slomljenih korjenova,terapija apscesa,terapija alveolita,operativno vađenje neizniklih i impaktiranih zuba,terapija periapikalnih procesa,granuloma i cisti
 • operacija mekih i koštanih tkiva(nivelacija grebena,uklanjanje koštanih egzostoza i hiperplastične gingive)
 • plastika sinusa,zatvaranje oroantralne komunikacije
 • preprotetska hirurgija(produbljivanje forniksa,uklanjanje plika i frenuluma)
 • liberalizacija sa lijepljenje bravice za izvlačenjem neizniklih zuba
 • sinus lift,augmentacija vještačke kosti,ugradnja implantata
 • laserska terapija mekih tkiva,terapija afti i dekubita,laserska terapija parodontalnih džepova

 

2. Ortodoncija

Vrlo uspješno rješavamo problem neprasvilnosti vilica i zuba,kako kod djece tako i kod odraslih.

 • mobilni aparati
 • funkcionalni aparati
 • fiksni aparati (metalni,estetski i samolegirajući)

 

3. Protetika

Gubitak zuba je estetski, funkcionalni i socijalni hendikep, za delimično i totalno bezube pacijente. “Dr Radojkovic” na osnovu dugogodišnjeg iskustva, prateći savremene trendove i u saradnji sa vodećim dental laboratorijama garantuje najviši kvalitet krunica, mostova i mobilnih proteza.

Nedostatak jednog ili grupe zuba se sa uspehom nadoknaduju krunicama ili mostovima izradenim od metal-keramike ili bezmetalnim navlakama kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtevi i fukcionalna komponenta prirodnog zubika.

Tamo gde smo primorani da izradimo pokretne proteze, njih stabilizujemo teleskop sistemima, raznim drikerima i kvalitetnim akrilatnim zubima čiji oblik i transparencija odgovara prirodnim.

Ne zaboravljamo ni pacijente koji su iz ovih ili onih razloga ostali bez svih zuba tako što im nudimo kvalitetne, lake proteze čiji zubni nizovi skoro u potpunosti imitiraju boju i oblik ranijih zuba.

Zaštitni znak ordinacije predstavljaju kompleksne rekonstrukcije na implantatima ili one sprovedene nakon ortodontskog tretmana.

Uspješno saniramo gubitak jednog zuba,kao i krezuba i bezuba stanja.

 • totalne proteze
 • parcijane pločaste proteze
 • parcijalne skeletirane proteze(sa kukicama ili atečmenima)
 • keramičke krunica i mostovi
 • bezmetalne krunice,keramičke ljuspice
 • na implantatima fiksni i mobilni protetski radovi

 

4. Konzervativa

Kod plombiranja zuba i liječenja kanala korjena zuba koristimo najsavremenije materijale i tehniku rada.

 

5. Dječija i preventivna stomatologija

Sprovodimo sve preventivne mjere sa ciljem sprečavanja nastanka karijesa. Dajemo savjete u pogledu pravilne ishrane trudnica i djece. Vršimo demonstaraciju roditeljima i djeci o pravilnoj tehnici pranja zuba, vršimo fluorizaciju zuba i zalivanje fisura, što povećava otpornosta zuba prema karijesu.

 

6. Parodontologija i laserska terapija

Parodontopatija ja najrasprostanjenija bolest savremenog doba.

Vršimo uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga (kamenca), kao i lasersku obradu parodontalnih džepova.

 

7. Estetska stomatologija

Podrazumjeva skup raznih stomatoloskih tretmana u cilju poboljšanja izgleda zuba i desni pacijenta.

 • bjeljenje zuba (tzv. kućna metoda i ambulanta “zoom lampom”)
 • bezmetalne krunice i keramičke ljuspice
 • nakit za zube (cirkon)

Savremena estetska stomatologija ne može se zamisliti bez korišćenja bezmetalnih keramičkih krunica (navlaka) u protetskoj rehabilitaciji vaših zuba. Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove tj. rama na koji se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže “crni” metal kao osnovu, što doprinosi vrhunskom estetskom učinku koje ove krunice imaju. Prednosti bezmetalne keramike su: izuzetna estetika koju odlikuje apsolutna prirodnost nadoknade u smislu boje, svetlosne propustljivosti i oblika, kompjuterska preciznost izrade, olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni izbegavanje upotrebe metala i eliminacija rizika od sledstvenog pojavljivanja metalnog ruba navlake uzrokovanim povlačenjem desni, gracilnost nadoknade i veći komfor za pacijenta…

Pored krunica, moguće je izraditi bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima.

Ljuspice, keramičke fasete, viniri (eng. Veneers) predstavljaju visoko estetske nadoknade koje po svom obliku najviše podsećaju na optička sociva. Za zadatak imaju male i umerene korekcije položaja, veličine, oblika i boje. Ljuspice se ističu kao protetska rešenja koja zahtevaju najminimalnije brušenje zuba u cilju pripreme tokom izrade. Na taj način se maksimalno čuva zub i produžava njegov vek.

Ljuspice su primerene pacijentima koji su izuzetno motivisani , sa izuzetnom higijenom i koji od svog osmeha očekuju savršenstvo. Odlikuju se izuzetno prirodnim karakterom boje, oblika i preciznim odnosom prema desnima pacijenta. U zavisnosti od načina izrade i materijala razlikuje se nekoliko vrsta (keramicke, kompozitne, laboratoriske, direktne).Nakon pregleda određuje se mogućnost izrade u skladu sa željama pacijenta i raspoloživim vremenom. Pacijentu se predstavljaju kvaliteti i ograničenja ljuspica. Pre izrade keramickih ljuspica pacijent se upoznaje sa mogućim izgledom koji se u zavisnosti od situacije predstavlja/modeluje direktno u ustima ili na modelu izrađenom na osnovu otiska. Po pristanku pacijenta kreće se u izradu.

 

8. Radiologija

Pružamo usluga radiografisanja zuba i vilica digitalnim ortopanom, kao i radiografisanje pojedinačno zuba (intraoralni radiogram).

Prednosta digitalnog OPT-minimalno zračenje pacijenta, značajno povećana preciznost snimka, bolja mogućnost dijagnostike, nema čekanja na izradu snimka).

Области:

Дјелатности: Stomatologija